LAAT HONDEN HONDEN ZIJN

In onze dagopvang kan uw hond een dagje ontsnappen uit die drukke mensenwereld.

Even heerlijk 'gewoon hond' zijn.

Spelen, lopen, graven, relaxen, samen met enkele vriendjes.

 • alle rassen

  alle rassen zijn toegelaten, mits voldoende sociaalvaardig. honden die een gevaar vormen voor de veiligheid van de groep kunnen helaas niet komen.

 • groot en klein

  kleine hondjes zijn immers ook echte hondjes, met dezelfde interesses en behoeftes als hun grote soortgenootjes.

 • jong en oud

  pups en senioren kunnen bij ons ook terecht, pups zullen hier trouwens goede sociale vaardigheden leren.
  er worden voldoende rustmomenten voorzien

 • samen spelen

  wat is er leuker dan honden die spelen?
  door de grote variatie in honden die hier komen, is er altijd wel een hond die de perfecte speelkameraad is voor jouw viervoeter

 • samen leren

  de honden leren hier al doende goede manieren en krijgen de nodige regels en grenzen opgelegd om de harmonie en rust in de groep te bewaren

 • samen relaxen

  vergis je niet, dit onderdeel is voor veel honden in het begin het allermoeilijkst :-).
  het vergt immers heel wat zelfbeheersing om in een groep, met zo veel afleiding, tot rust te komen

VERLOOP VAN DE DAG

gezellig uitrusten en opwarmen tussen de wandelingen en het spelen door

We beginnen de dag met een packwalk.  In kleine groepjes (3-5 honden)  maken we een wandeling van om en bij de 20 minuten.  Dit gebeurt aangelijnd, zonder trekken, in alle rust.  

Doel van de packwalk:  de honden leren zichzelf te beheersen; er hoeft niet op elke beweging die je ziet gereageerd te worden, er hoeft niet altijd overal gemarkeerd te worden en niet elk geurspoor moet per se gevolgd worden.  Op deze manier wandelen met de honden creëert een gevoel van harmonie en samenhorigheid.  Zo gebruik ik de packwalk dikwijls om 2 honden die het niet zo op mekaar begrepen hebben, elkaar toch te laten accepteren.  Bekijk een packwalk als een soort van meditatie, een mentale oefening om rustig en kalm te blijven te midden van de vele prikkels rondom ons.

Wanneer iedereen gewandeld heeft, gaan we nog even gezamenlijk het bos rond.  Hierna is het tijd voor een uurtje platte rust.

Na het middagdutje is het tijd om te rennen, spelen, snuffelen, putten graven,... waar de honden maar blij van worden!  Uiteraard allemaal onder mijn toezicht zodat ik op tijd kan ingrijpen mocht er eentje zich niet aan de regels houden.

Tegen 16u komen we uit het bos en beginnen de honden stilaan naar huis te gaan.  Dit proberen we ook zo rustig mogelijk te laten verlopen, dus graag even geduld als u aan de poort staat Tips

Uitrusten en overnachten doen de honden in onze gezellig ingerichte, aparte slaapplaatsen.