basiscursus ontspannen baas-ontspannen hond

uitgangspunt van de training en coaching:  de hond op zich heeft geen gedragsprobleem, maar hond en baas hebben een relatieprobleem

 Honden gedijen het best met voldoende sturing en structuur.  Zonder deze ontstaat er chaos.

Ervaring leert mij dat we onze lieve viervoeters het meeste plezier doen door hen te leiden met geduld, vriendelijkheid, vertrouwen, respect en duidelijkheid zodat ze zich veilig kunnen voelen in onze, voor hen toch wel ingewikkelde mensenwereld.

ik leer jou simpele en effectieve manieren om dit leiderschap op te nemen en te bevestigen en op een band van wederzijds vertrouwen en respect op te bouwen met jouw hond.

We leggen de basis van jullie hernieuwde relatie in 3 lessen van telkens 1 à 1,5 uur.

Je leert onder andere: *beter communiceren met je hond zodat je eventueel storend gedrag     zelf kan veranderen, *je hond beter lezen en begrijpen,  *op een duidelijke manier regels en grenzen aangeven, * ontspannen wandelen met korte en lange lijn, * uw hond kalmeren in spannende situaties ,  ...

 

locatie:  hier bij ons op het terrein van charly & co

-privé 1 op 1-les: €180 

-groepsles (maximum 6 honden): €75 (check onze facebookpagina voor data van de eerstvolgende groepscursus)

 * aanmelden via email: infocharlyenco@gmail.com

Iedereen die de basiscursus gevolgd heeft, is ook welkom bij de groepswandelingen  die we regelmatig organiseren .   Tijdens deze wandelingen oefenen we wat er geleerd is tijdens de cursus en kan er  aan eventuele moeilijkheden gewerkt worden.

vervolgtraining

*socialisatie met andere honden: soms heeft een hond, door bijvoorbeeld een vroegere slechte ervaring of net door gebrek aan ervaring, wat extra hulp nodig bij het leren omgaan met andere honden.  Elke hond die samen met zijn baasje de basistraining afgerond heeft, mag hier op socialisatie komen tijdens de dagopvang.  Ik werk dan samen met je hond, op zijn tempo, aan het communiceren en (opnieuw) aanleren van gepast sociaal gedrag.  

 

*e-collar offleash training: Honden zijn helemaal in hun element wanneer ze los en in vrijheid met ons op pad kunnen gaan.  Wij als baas moeten er dan natuurlijk wel op toezien dat dit voor zowel onze hond als voor andere mensen en dieren veilig verloopt en onze hond terugroepen wanneer nodig.  Veel honden kunnen na voldoende oefening en goed leiderschap van de baas veilig loslopen.  Andere honden (en ook baasjes) hebben dan weer net iets meer informatie en sturing nodig.  Denk hierbij bijvoorbeeld aan honden met een heel hoge prooidrive, maar ook honden die heel onzeker zijn hebben baat bij extra communicatie.  

Honden voelen ons haarfijn aan, dus ook wanneer de baas niet op zijn gemak is wanneer hij letterlijk de touwtjes uit handen geeft door de hond los te laten ('komt die wel terug als ik roep? wat als er een auto aankomt of een andere hond?...').  En laat vertrouwen nu net 1 van de belangrijkste pijlers van een solide relatie zijn.  De e-collar geeft ons al baasje extra zekerheid, waardoor we onze hond in alle vertrouwen durven loslaten.  Deze voelt dan op zijn buurt ons vertrouwen ook weer aan, wat bij de hond een gevoel van veiligheid zal geven wetende dat het baasje alles onder controle heeft.

Moderne e-collartraining lijkt in niets meer op de "schokbanden" van vroeger waarbij de hond bij niet opvolgen van een commando als het ware bijna in de lucht knalde.  De e-collar is geëvolueerd van correctiemiddel naar  een echt communicatiemiddel, dat d.m.v. nauwkeurig af te stellen impulsen informatie geeft aan je hond terwijl die geniet van het vrij rondlopen.  

We gaan samen in enkele lessen aan het werk om jou en je hond wegwijs te maken in de taal van de e-collar